Korisnik:
Zaporka:
 

PRIJAVA REGISTRACIJA

Advertise Here The SIM4travel international mobile sim card - Global roaming sim cards
Novosti
Selidbe

Adriatic Property Services ima cijelu paletu ponuda da pomogne ljudima pri transportu svojih stvari u Hrvatsku. Kliknite ovdje za detalje.

Building Services
Dizajn, dozvole, nadzor u gradnji - vodenje projekta u cjelosti i sve sto trebate da uspjesno kupite i zavrsite svoj projekt u Hrvatskoj. Kliknite ovdje.
Advice

Što god trebate mi smo tu da vam pomognemo, kolzultiranje pri kupnji nekretnina u Hrvatskoj. Kiknite ovdje.

STJECANJE NEKRETNINA U HRVATSKOJ

 

Prema hrvatskom Zakonu o vlasnistvu i drugim stvarnim pravima, strani državljani i poduzetnici trebaju odobrenje Ministarstva pravosuđa u Republici Hrvatskoj.

Zahtjev se urucuje osobno ili posredovanjem odvjetnika u pismenom obliku Ministarstvu pravosuđa u Zagrebu.

Dozvola ce se uzeti na razmatranje ako maticna drzava stranog drzavljanina ima dogovor izmedu Hrvatske i drzave u kojoj je strani drzavljanin registriran. To znaci da ako hrvatski drzavljanin ima pravo vlasnistva nekretnine u vasoj zemlji, vi imate pravo na vlasnistvo nekretnine u Hrvatskoj.

Vodici kroz zakone o nekretninama mogu se naci na:

http://www.pravosudje.hr

Ako trebate odvjetnicku pomoc pri pisanju zahtjeva, nudimo vam legalni savjet i pripomoc. Kliknite ovdje 

legal@adriaticpropertyservices.com

Nekretnina se u Hrvatskoj mozete kupiti PRIVATNO ili da pripada PODUZECU. U oba slucaja kupac mora platiti dodatnih 5% poreza na kupovnu cijenu.

 

Privatna kupnja

Pogodna je za pojedince koji planiraju dugotrajno ulaganje ili dom za odmor. Morate podnijeti zahtjev Ministarstvu pravosuđa za dozvolu za vlasnistvo. Kupnju mozete obaviti prije dobivanja obobrenja za vlasnistvo. Ako iz bilo kojih razloga vas zahtjev bude odbijen, jos uvijek mozete nekretninu kupiti kroz poduzece (pogledajte sljedece).

Kupnja kroz poduzece

Ako planirate daljnja ulaganja u vasu nekretninu (novu izgradnju/renovaciju) ili planirate iznajmljivati vasu nekretninu, kupnja kroz poduzece moze biti savjetovana. Osnivanje poduzeca je priblizno £700 i traje izmedu 4 do 6 tjedana.Trebati cete polog od 20.000.00 kn (£2,000); u Hrvatskoj banci to je minimalni pocetni kapital. Ova svota se moze koristiti za troskove poslovanja. Kod osnivanja poduzeca morat cete biti osobno prisutni za otvaranje racuna i potpis zahtjeva Trgovackom sudu.

Ako zelite porazgovarati o mogucnostima, molim vas kontaktirajte nase racunovodstvo via email-– accounts@adriaticpropertyservices.com

Traženje
Regija:
Grad:
Pozicija:


Tip nekretnine:

Cijena:
od do

Broj soba:
Četvornih metara:

Traži po "id" referenci
Ref:
Prikaži nove nekretnine
POŠALJITE MI NEWSLETTER...

...sa svježim novostima, nekretninama, događajima itd.

Ime
E-Mail
 
Vrijeme
Vrijeme - www.dhmz.htnet.hr
Copyright © 2004 KMG Usluge d.o.o. • Disclaimer